BestDrive Täby

Byta bromsbelägg

Hos oss på Best Drive Täby så utför vi professionell bromsservice, reparationer och byten på både mekaniska och hydrauliska bromssystem.

Ett bromssystem består bland annat av bromsklossar, bromsbelägg och bromsskivor. Dessa delar är utsatta för slitage och rostangrepp. En bromsservice innebär att en eller flera av delar av bromssystemet byts ut.

När behöver jag byta ut bromsarna?

Det finns flera olika tecken på att det är dags att ta kontakt med en bilverkstad gällande din bils bromsar, framför allt om du märker av något av följande;

  • Vibrerar bilratten när du bromsar? Detta kan innebära att det är något fel med bromsskivorna. Skivorna kan ha blivit skeva och “vibrationer” som nämns ovan är en indikation på att du måste ta hand om detta på en gång.
  • Hör du ett konstigt ljud när du bromsar? Det ”skrikande” ljudet innebär med största sannolikhet att bromsbeläggen är slitna och därför finns det kontakt med ”metall mot metall”. Bromsbelägg bör därför snarast bytas ut.
  • Märker du att det tar ”lång tid” för bilen att stanna trots att bromspedalen trycks mot golvet? Kontakta oss direkt, att köra med dåliga bromsar medför inte bara en risk för ditt eget liv utan även för andras.
  • Om du ser att det börjar rycka från dina däck när du bromsar så är det dags att gå till en bilverkstad; Detta är ett säkert tecken på att du måste reparera bilbromsar.

Mån-Tor:  07:30-17:00

Fredag: 07:30-15:00
Lördag: 
10:00-14:00

Lunch: 12:00-13:00