BestDrive Täby

Kamremsbyte för din personbil i Täby

En kamrem är en viktig del av motorn som i regel sitter i dess framkant. Den ser till att koordinera motorns driftscykler genom att synkronisera olika axlar i motorn. Kamremmen är en avgörande komponent i din bil, utan den fungerar inte motorn.

Remmens uppgift är att överföra kraften från vevaxel till kamaxel. Det betyder att den ser till att axlarna i motorn synkroniseras, vilket är avgörande för att motorn ska drivas koordinerat och fungera som den ska. Kamremmen håller inte för evigt, utan den har en genomsnittlig livslängd innan den måste bytas ut. Det är biltillverkaren som har tagit fram en rekommendation och alla bilägare bör ha som utgångspunkt att följa vad de anger. Skulle kamremmen gå av under körning får motorn i värsta fall stora skador som blir kostsamma att reparera.

När behöver jag byta kamremmen?

Till skillnad från problem med koppling och bromsar är det väldigt svårt att avgöra om något är fel på kamremmen baserat på ljud från den. De flesta kamremmar måste bytas efter runt 12 000 mil. Dock är detta en väldigt grov uppskattning eftersom vissa kamremmar kan släppa oväntat innan dess medan andra håller 5 gånger längre.

Om du är minsta osäker så kom in till oss på Best Drive Täby så tar vi en titt, hittar vi slitage så byter vi ut den åt dig.

Mån-Tor:  07:30-17:00

Fredag: 07:30-15:00
Lördag: 
10:00-14:00

Lunch: 12:00-13:00