BestDrive Täby

Däckbyte i Täby

Välkommen till oss på Bestdrive på Löttingelundsvägen i Täby. Vi utför däckbyten på ditt fordon oavsett om det gäller att sätta på nya däck eller byta till sommardäck eller vinterdäck. 

Vi ser till att dina däck uppfyller de krav som finns för att de ska vara säkra i trafiken. Vi ser bland annat över mönsterdjup och lufttryck och kan hjälpa dig med reparation av däck och återvinning om däcken inte håller måtten och bör kasseras.

Vi erbjuder även förvaring på vårt femstjärniga däckhotell och reserverar alltid en tid för dig inför varje säsong då det är dags för däckbyte.

Boka din tid för däckbyte online här. 

Priser
Hjulskifte: 395:-
Förvaring Brons: 1295:- per säsong, inklusive hjulskiftet och hjultvätt
Förvaring Silver: 1495:- per säsong, inklusive Brons + balansering
Förvaring Guld: 1695:- per säsong, inklusive Silver + djuprengöring av fälgar och däck + vax & däckglans

( SUV & Sportbilar tillkommer 200:- per säsong för förvaring )

Dags att byta däck? Var på den säkra sidan!

För oss är säkerheten på vägarna är viktigast och att ha rätt mönsterdjup är viktigt för din och omgivningens trafiksäkerhet. Uppfyller inte däcken kraven för mönsterdjup minskar friktionen mot väglaget vilket innebär en stor trafikfara. Dessutom får däcken en minskad förmåga att transportera bort modd och vatten vilket ökar risken för att få vattenplaning.

Byta till sommardäck

Mönsterdjupet på sommardäcken bör ha ett mått på minst 1,6mm men vi rekommenderar 3mm. Det är tillåtet att köra med sommardäck mellan den 1 april och den 1 december. Du måste dock alltid ha sommardäck på mellan den 16 april och 30 september.

Byta till vinterdäck

Enligt lagen ska din bil ha ett mönsterdjup på 3mm, men vi på Bestdrive rekommenderar att ha ca 4mm. Tänk på att mönsterdjupet på vinterdäck är extra viktigt för att kunna transportera bort snö och modd och på så sätt få ett bättre väggrepp. Du måste ha vinterdäck på om det råder vinterväglag samt mellan datumen 1 december till 31 mars. Det är dock tillåtet att köra med vinterdäck på från den 1 oktober till den 15 april.

Vad innebär vinterväglag?

Vinterväglag råder om det är snö, modd, is eller frost på vägbanan. LÄS MER OM VÅRT DÄCKHOTELL

Mån-Tor:  07:30-17:00

Fredag: 07:30-15:00
Lördag: 
10:00-14:00

Lunch: 12:00-13:00